Kuljetusliike Lindgren Oy

Yrityksemme historia

Artur Lindgren aloitti toukokuussa 1964 autoilijana yhdellä autolla ja ajoi polttopuita ja piti puuvarastoa SOK:n työpukinetehtaan vuokraamalla tontilla. Silloinen tehtaan varastopäällikkö Agart kysyi, jospa Artur voisi ryhtyä ajamaan heille. Niin alkoi Artturin liikenneyrittäjän ura 16.5.1964 saadun liikenneluvan myötä. SOK:n paketteja ajettiin avolavalla kuin myös edelleen polttopuita.

Polttopuukaupan Artur lopetti vuonna 1971 ja sen jälkeen tuli mukaan ensimmäinen katettu pakettiauto. Artur alkoi kuljettaa mm. Paasivaaran kermaa, margariinia ja hilloa ja Sampon juomatehtaan kuljetuksia. Myös Kålan sahan kuljetuksia ajettiin. Vuonna 1972 mukaan tuli Fazerin leipätuotteiden jakelua, jota hoidettiin kahdella autolla.

Toimintaa laajennettiin 1975, kun SOK:n työpukinetehtaalla alkoi ajot Kalajoen ja Ylivieskan tehtaille. Autojen määrä oli noussut jo viiteen. Mukaan tuli myös Outokummun tehtaan ajoja ja henkilökunnan muuttoja. Kokkolan terveyskeskuksen ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ajoja on ajettu jo yli 30 vuotta.

Ensin kommandiittiyhtiöksi


Vuonna 1985 yrityksen yhtiömuoto muuttui kommandiittiyhtiöksi ja vetovastuuta alettiin siirtää pikkuhiljaa omille pojille.

Joskus vuosien 1986–87 alettiin SOK:n vapaa-ajanasuste puolta ajamaan alas ja työvaatepuolta oltiin siirtämässä Savonlinnaan. Ajot olivat vähenemässä ja ensimmäistä kertaa kuljetusliikkeen historiassa koitti hetki, kun oli mietittävä tulevaisuutta hyvin tarkkaan. Onneksemme SOK ajoi toimintaa alas hiljalleen ja yrityksellämme oli aikaa hankkia korvaavia ajoja.

Tuolloin alkoivat ajot huolintaliike Scanspedille ja yritysjärjestelyiden seurauksena myös Suomen Kaukokiito oli järjestelemässä omia ajojaan ja pääsimme 1988 pikkuhiljaa mukaan heidän toimintaansa. Aloimme hoitaa myös Saarioisten einesjakelua ensin yhdellä ja myöhemmin kahdella autolla.

1990-luvun puolivälissä mukaan ovat tulleet todella kaikenlaiset kuljetukset, meillä on jokaiseen kuljetukseen ratkaisu. Teemme mm. monitoimilaitteiden kuljetuksia niin että asennamme ne asiakkaan osoittamaan paikkaan, käyttökuntoon, tarkastamme toimivuuden ja kuljetamme vanhat pois suojapakkauksista puhumattakaan.

Merkittäviä kuljetuksia ovat myös soittimien kuljetukset kuten pianot ja flyygelit, jotka hoidamme todella pitkäaikaisella kokemuksella sekä muuttokuljetukset kotimaassa ja myös ulkomaille.

Ja sitten osakeyhtiöksi


Vuonna 2000 31. maaliskuuta yhtiömuotomme muutettiin osakeyhtiöksi ja toimitusjohtajaksi nimitettiin Jan Lindgren, joka vastaa yhtiön myynnistä, taloushallinnosta, asiakassuhteista, monitoimilaitteiden ja koneiden kuljetuksista, muuttokuljetuksista ja erikoisosaamista vaativista toimeksiannoista.

Marko Kulla aloitti yhtiössämme työntekijänä vuonna 2011 ja ryhtyi Janin yhtiökumppaniksi osakekauppojen myötä vuonna 2021. Hänen vastuualueenaan on kuljetusten järjestely sekä vastaa kaluston huolloista ja korjauksista.

Tämän päivän toimintamme on niin sanottua täsmäkuljetusta. Kuljetustoimintamme räätälöidään aina asiakkaan tarpeita vastaavaksi, mm. kaluste-, kodinkone ja monitoimilaitteiden kuljetukset yhdessä sovittuun aikaan, tilattaessa asennettuina.