Kuljetusliike Lindgren Oy

Yrityksemme historia

Voimme todella puhua itsestämme perheyrityksenä. Artur Lindgren aloitti toukokuussa 1964 autoilijana yhdellä autolla ja siitä tähän päivään 2014 olemme kasvaneet 14 yksikköä omistavaksi alueen johtavaksi jakeluliikennettä harjoittavaksi kuljetusyritykseksi. Vuonna 2014 juhlimme yrityksemme 50-vuotista taivalta.

Artur Lindgren ajoi polttopuita ja piti puuvarastoa SOK:n työpukinetehtaan vuokraamalla tontilla. Silloinen tehtaan varastopäällikkö Agart kysyi, jospa Artur voisi ryhtyä ajamaan heille. Niin alkoi Artturin liikenneyrittäjän ura 16.5.1964 saadun liikenneluvan myötä. SOK:n paketteja ajettiin avolavalla kuin myös edelleen polttopuita.

Polttopuukaupan Artur lopetti vuonna 1971 ja sen jälkeen tuli mukaan ensimmäinen katettu pakettiauto. Artur alkoi kuljettaa mm. Paasivaaran kermaa, margariinia ja hilloa ja Sampon juomatehtaan kuljetuksia. Myös Kålan sahan kuljetuksia ajettiin. Vuonna 1972 mukaan tuli Fazerin leipätuotteiden jakelua, jota hoidettiin kahdella autolla.

Toimintaa laajennettiin 1975, kun SOK:n työpukinetehtaalla alkoi ajot Kalajoen ja Ylivieskan tehtaille. Autojen määrä oli noussut jo viiteen. Mukaan tuli myös Outokummun tehtaan ajoja ja henkilökunnan muuttoja. Kokkolan terveyskeskuksen ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ajoja on ajettu jo yli 30 vuotta.

Ensin kommandiittiyhtiöksi


Vuonna 1985 yrityksen yhtiömuoto muuttui kommandiittiyhtiöksi ja vetovastuuta alettiin siirtää pikkuhiljaa omille pojille. Ismo aloitti jo vuonna 1979, Jan tuli mukaan vuonna 1982 ja Jens vuonna 1983.

Joskus vuosien 1986–87 alettiin SOK:n vapaa-ajanasuste puolta ajamaan alas ja työvaatepuolta oltiin siirtämässä Savonlinnaan. Ajot olivat vähenemässä ja ensimmäistä kertaa kuljetusliikkeen historiassa koitti hetki, kun oli mietittävä tulevaisuutta hyvin tarkkaan. Onneksemme SOK ajoi toimintaa alas hiljalleen ja yrityksellämme oli aikaa hankkia korvaavia ajoja.

Tuolloin alkoivat ajot huolintaliike Scanspedille ja yritysjärjestelyiden seurauksena myös Suomen Kaukokiito oli järjestelemässä omia ajojaan ja pääsimme 1988 pikkuhiljaa mukaan heidän toimintaansa. Aloimme hoitaa myös Saarioisten einesjakelua ensin yhdellä ja myöhemmin kahdella autolla.

Vuonna 1991 tammikuussa Kaukokiito aloitti toiminnan myös Kokkolassa juuri valmistuneissa ajanmukaisissa terminaalitiloissa, jonne myös kuljetusliikkeemmekin toiminta kokonaisuudessaan siirtyi. Vuoden 1991 lopussa ostimmekin Kaukokiidolta heidän ns. maakuntalinjansa autoineen, jolloin kaikki Kokkolasta jaettava kappaletavara kulkeutui Lindgrenin jakoautoilla.

Vuonna 1992 tarjoutui mahdollisuus hoitaa koko Kaukokiidon Kokkolan toiminta ja aloittaa heidän edustajanaan Kokkolassa. Se laajensi merkittävästi Kuljetusliike Lindgrenin toimintaa ja antoi todella hyvät mahdollisuudet kehittää toimintaamme. Saimme toimia yhteistyössä johtavan, suomalaisten yksityisten kuljetusliikkeiden tänä päivänäkin omistaman kuljetusjärjestelmän edustajana. Kaukokiidon sertifioituun laatujärjestelmään hyväksyminen selkeytti myös Lindgrenin kuljetusliikkeen omaa toimintaa ja tästä alkunsa saanut laatupolitiikka on yhä mukana toiminnassamme.

1990-luvun puolivälissä mukaan ovat tulleet todella kaikenlaiset kuljetukset, meillä on jokaiseen kuljetukseen ratkaisu. Teemme mm. kopiokoneiden kuljetuksia niin että asennamme ne asiakkaan osoittamaan paikkaan, käyttökuntoon, tarkastamme toimivuuden ja kuljetamme vanhat pois suojapakkauksista puhumattakaan.

Merkittäviä kuljetuksia ovat myös soittimien kuljetukset kuten pianot ja flyygelit, jotka hoidamme todella pitkäaikaisella kokemuksella. Hyvin merkittävä osa toimintaamme ovat myös muuttokuljetukset kotimaassa ja myös ulkomaille.

Ja sitten osakeyhtiöksi


Vuonna 2000 31.maaliskuuta yhtiömuotomme muutettiin osakeyhtiöksi ja toimitusjohtajaksi nimitettiin Jan Lindgren, joka vastaa yhtiön myynnistä, taloushallinnosta, asiakassuhteista, monitoimilaitteiden ja koneiden kuljetuksista, muuttokuljetuksista ja erikoisosaamista vaativista toimeksiannoista.

Jens Lindgren on kuljetuspäällikkömme, vastuualueenaan ajojärjestely ja terminaalitoiminnot. Jens toimii myös kuljetuskaluston ja muun kaluston huolto- ja korjausvastaavana.

Artur ja Tyyne Lindgren toimivat nykyään henkisenä tukena ja he huolehtivat väkensä hyvinvoinnista mm. palaverien tarjoilujen osalta. Siis todellinen perheyritys.

Suuri harppaus toiminnassamme tapahtui vuonna 2008, kun yhteistyössä Kaukokiidon kanssa totesimme, että on aika hakea suuremmat ja toimivammat tilat ja muutenkin todella kehittää toimintojamme. Uudet tilat löytyivätkin Kruunupyystä aivan liikenteen pääväylältä.

Yhteistyössä Kaukokiidon kanssa jaoimme tehtävät niin, että Kaukokiito otti vastuun myynnistä ja ajojärjestelyistä ja me keskityimme kuljettamiseen. Toki hyvää ja pitkää yhteistyötämme unohtamatta, se jatkuu. Näin myös pystymme paremmin palvelemaan Pietarsaaren seudun talousaluetta.

Kokkolan kaupungista on kuntaliitosten tapahtuessa tullut hyvin merkittävä asiakkaamme. Kokkola tarvitsee osaamistamme vaativien logistiikkaratkaisujen hoitamisessa mm. sairaanhoidon ja vanhustenhoidon toimipisteisiin.

Juhlimme 50 vuottamme ja suuntaamme katseemme innolla tulevaan!